Om deze webshop te bezoeken dien je minimaal 18 jaar jaar te zijn. Ben je ouder dan 18?
Bodegas Hispano Suizas
Bodegas Hispano+Suizas is een klein wijnhuis met slechts 60 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden zijn "low yield" met slechts 4000 wijnstokken per hectare.
Bodegas Hispano+Suizas is gevestigd in de wijnstreek Utiel-Requena, één van de meest traditionele wijnstreken van Spanje, gelegen halverwege de "meseta", het hoogplateau in centraal Spanje, en de Middellandse Zee. Een ideale klimatologische combinatie voor het maken van kwaliteitswijn met herkenbare karakteristieken. Klik hier voor meer informatie over Bodegas Hispano+Suizas.
De oogst en vinificatie van de Albariño Finca Casa Julia 2021
Dit is de eerste Mediterrane Albariño ooit! De Albariño druif wordt in de streek Rias Baixas gebruikt voor mooie witte wijnen. In dat gebied gedijt de Albariño druif goed dankzij de invloeden van de Atlantische oceaan. Het tophuis Hispano+Suizas is er in geslaagd een fantastische Mediterrane Albariño te maken. Gebruikmakend van de hoogte van de wijngaarden (circa 750 meter), het landklimaat, het grote dag/nachtverschil in temperatuur en de invloed van de Middellandse zee (op circa 60 km. afstand) heeft Hispano+Suizas een Albariño geproduceerd waar je echt even stil van wordt (D.O. Valencia). De beste Albariño druiven van de wijngaarden worden handmatig geplukt en verzameld in speciale dozen van 15 kg. elk. De pluk is in de ochtend om de duiven op de beste temperatuur te houden totdat ze in de winery aankomen. Daar worden de druiven gedurende 3 dagen bij een temperatuur van -10ºC opgeslagen. Vervolgens worden de druiven per doos geselecteerd, ontsteeld en gekneusd. Vervolgens gedurende 16 uur pelliculaire maceratie bij een temperatuur van 8 ºC. Pelliculaire maceratie is een moderne techniek bij de vinificatie van witte wijn. Gekneusde witte druiven worden een aantal uren, bij lage temperatuur en luchtdicht afgesloten, geweekt in de most om extra geur- en smaakstoffen vrij te laten komen uit de schil. Na zachte persing wordt de most gedecanteerd, waarna de heldere most in nieuwe vaten van Amerikaans eiken (400 liter) bij een temperatuur van 16ºC kan fermenteren.
De Albariño Finca Casa Julia krijgt van Vivino een beoordeling van 4.1 sterren (van 5).
Kleur, geur en smaak van Albariño Finca Casa Julia 2021
Een totaal andere smaakbeleving dan de Albariño's van de westkust. Maar wat een smaak! De kleur is geel met groene tonen en reflecties. De neus is intens en aromatisch, mineraal en fruitig met een hele lichte toon van hout. Dit is echt een "zeer goed gevuld glas". In de mond elegant en proeft men een rijk gewicht aan fruit, fris en niet zoet, goede aciditeit en een hele lange en harmonieuze afdronk. Een bijzondere belevenis!
Deze wijn kan ook best nog een paar jaar liggen.
Druivenras | Albariño |
Oogstjaar | 2022 |
Productie | 12.000 flessen |
Alcoholpercentage | 13 % |
Kleur | De kleur is geel met groene tonen en reflecties. |
Geur | De neus is intens en aromatisch, mineraal en fruitig. met een tintje hout |
Smaak | Dit is echt een verrassend anders en "vol glas". In de mond elegant en proeft men een rijk gewicht aan fruit, fris en niet zoet, goede aciditeit en een hele lange en harmonieuze afdronk |
Serveren bij | Vis (van zalm tot tonijn), oesters en andere schaaldieren, maar ook bij groentenschotels, rijstschotels (paella!) en wit vlees. Op terras! |
Serveertemperatuur | 6 - 8° C |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Bodegas Hispano+Suizas |
Land | Spanje |
Regio | Utiel Requena |
Appellatie | D.O. Valencia |
Biologisch gecertificeerd | neen |
Inhoud | 75 cl. |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | doos |
Schroefdop | neen |