Om deze webshop te bezoeken dien je minimaal 18 jaar jaar te zijn. Ben je ouder dan 18?
Bodegas Barbadillo
De geschiedenis van Bodegas Barbadillo begint in de negentiende eeuw, toen Benigno Barbadillo vanuit Mexico in Sanlúcar de Barrameda in Andalusië aankwam, tezamen met zijn neef Manuel López Barbadillo. Benigno had in Mexico zijn fortuin gemaakt met onroerend goed, farmacie, en de import van Spaanse wijn. Toen Mexico in 1821 onafhankelijk werd van het Spaanse rijk besloot Benigno om naar Spanje terug te keren, met Manuel op sleeptouw. In Spanje kocht hij zijn eerste wijnhuis, genaamd El Toro, gevestigd in een mooi voorbeeld van Andalusische architectuur. Benigno verkocht wijn door heel Spanje en begon met de export van vaten sherry naar het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Sindsdien is het bedrijf van generatie op generatie overgedragen en is ook nu nog in handen van de familie Barbadillo.
Met behoud van traditie en met gebruikmaking van innovatieve technieken werden ook nieuwe witte en rode wijnen ontwikkeld. Het warme klimaat van Andalusië vereiste vindingrijkheid en kennis om met andere druivenrassen kwaliteitswijnen te kunnen maken.
De door Barbadillo gemaakte Vinos de la Tierra de Cádiz zijn van bijzondere kwaliteit en met meer dan 500 hectare wijngaarden, 16 wijnhuizen in Sanlúcar de Barrameda en aparte productiefaciliteiten voor rode en witte wijn behoort Barbadillo tot de grootste wijnhuizen van de streek.
Vinificatie van Barbadillo Blaco de Albariza
Een iconische Spaanse witte wijn van de Palomina Fino druif. "Blanco de Albariza" is de nieuwe naam voor de in Spanje legendarische wijn: Castillo deSan Diego. Sinds 1883 maakt Barbadillo witte wijn onder het label Castillo de San Diego. Sinds 1975 wordt Castillo de San Diego op oogstjaar gebotteld. De wijngaarden van Gibalbín en Santa Lucía in Jerez Superior leveren de druiven voor de Blanco de Albariza. De bodem van de wijngaarden is zeer kalkrijk en de wijnstokken zijn gemiddeld 20 jaar oud. De oogst is deels machinaal en deels handmatig en vindt al in augustus plaats. Gisting gedurende 10 dagen bij een constante temperatuur van 17°C in inox vaten.
Kleur, geur en smaak
Ofschoon de Palomino Fino druif veel gebruikt wordt voor de productie van sherry, is er in de Blanco de Albariza geen enkele connectie met sherry terug te vinden. Laag percentage alcohol (11.5%). De kleur is heel zacht geel, bijna wit met een enkele groene reflectie. De Blanco de Albariza heeft een krachtige en frisse neus met de geurtonen van kruisbes, peer en citrus. De smaak is fris, zacht en droog met hints van appel en peer en blijft in de afdronk harmonieus aanwezig met florale vleugjes.
Druivenras | Palomino Fino |
Oogstjaar | 2022 |
Productie | |
Alcoholpercentage | 11.5% |
Kleur | Heel zacht geel, bijna wit met een enkele groene reflectie. |
Geur | Krachtige en frisse neus met de geurtonen van kruisbes, peer en citrus. |
Smaak | De smaak is fris, zacht en droog met hints van appel en peer en blijft in de afdronk harmonieus aanwezig met florale vleugjes. |
Serveren bij | Aperitief met tapas, gerookte Spaanse ham en milde kazen. Vis, oesters, zeevruchten en salades. Sushi. Vooral ook op het terras! |
Serveertemperatuur | 4-6° C |
Wijnsoort | witte wijn |
Wijnhuis | Bodegas Barbadillo |
Land | Spanje |
Regio | Cádiz |
Appellatie | Vino de la Tierra de Cádiz |
Biologisch gecertificeerd | neen |
Inhoud | 75 cl. |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | doos |
Schroefdop | neen |