Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Batán de Salas Blanco 2023

Batán de Salas Blanco 2023

Per fles

€9,50 Incl. BTW
€7,85 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€57,00 Incl. BTW
€47,11 Excl. BTW
Heerlijke frisse witte wijn. Mooie blend van Chardonnay, Sauvignon Blanc en Gewürtztraminer uit Somontano van het kleine huis Batán de Salas in Somontano. Vivino geeft 3.9 sterren. Excellente prijs/kwaliteit verhouding. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodega Batán de Salas

Even buiten Barbastro, de wijnhoofdstad van Somontano, vinden we in de Valle de Salas het naar deze vallei vernoemde wijnhuis Batán de Salas. Het wordt geleid door de interessante en eigenzinnige wijnmaker Adrián Beroz Bailo, die kan toveren met druiven. De familie Beroz maakt al vier generaties wijn; pas sinds 2010 worden de wijnen onder de namen Batán de Salas en De Beroz commercieel verkocht.

Naast de merknaam Batán de Salas worden de premium wijnen verkocht onder de naam De Beroz. De wijngaarden van Batán de Salas brengen een aantal druivenrassen: Chardonnay, Sauvignon Blanc en Gewürtztraminer voor de witte wijn en Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon en Moristel voor de rode.

Voor meer informatie over Bogeda Batán de Salas, klik hier.

Vinificatie van de Batán de Salas Blanco

Dit is een uitgebalanceerde blend van Chardonnay, Sauvignon Blanc en Gewürtztraminer. De Chardonnay en Sauvignon Blanc druiven worden in de nacht geoogst om zo de druiven koel in de winery te brengen en de frisheid te bewaren.  Vervolgens fermentatie gedurende 15 dagen bij 14 tot 16 °C. Tot slot wordt een klein percentage Gewürtztraminer van de oogst van het voorgaande jaar toegevoegd. Dit brengt dat beetje floraliteit dat deze wijn zo bijzonder maakt. Vivino: 3.9 sterren. 

Kleur, geur en smaak van de Batán de Salas Blanco

Mooie schone fonkelende kleur met groene tonen. De neus brengt frisheid met tonen van tropisch fruit (in het bijzonder ananas, mango en passievrucht) met subtiele florale achtergronden. Dit spel zet zich voort in de mond. Ondanks de jeugdigheid van de wijn is hij niet vrijgesteld van een mooie vettigheid die van de Chardonnay komt en een smaak die erg aangenaam is. In de afdronk herkennen we de typische floraliteit van Gewürtztraminer.

 

Druivenras Chardonnay, Sauvignon Blanc en Gewürtztraminer
Oogstjaar 2023
Productie 2.000 flessen
Alcoholpercentage 14 %
Kleur Mooie schone finkelende kleur met groene tonen.
Geur De neus brengt frisheid met tonen van tropisch fruit (in het bijzonder ananas, mango en passievrucht) met subtiele florale achtergronden.
Smaak Het spel van de aroma's zet zich voort in de mond. Ondanks de jeugdigheid van de wijn is hij niet vrijgesteld van een mooie vettigheid die van de Chardonnay komt en een smaak die erg aangenaam is. In de afdronk herkennen we de typische floraliteit van Gew
Serveren bij Aperitief. Bij vis, oesters en zeevruchten. Rijst en pasta's. Geitenkaas en lichte kazen. Oosterse gerechten.Terras!
Serveertemperatuur 6-8 ° C
Wijnsoort witte wijn
Wijnhuis Batán de Salas
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen