Om deze webshop te bezoeken dien je minimaal 18 jaar jaar te zijn. Ben je ouder dan 18?
Bodega Batán de Salas
Even buiten Barbastro, de wijnhoofdstad van Somontano, vinden we in de Valle de Salas het naar deze vallei vernoemde wijnhuis Batán de Salas. Het wordt geleid door de interessante en eigenzinnige wijnmaker Adrián Beroz Bailo, die kan toveren met druiven. De familie Beroz maakt al vier generaties wijn; pas sinds 2010 worden de wijnen onder de namen Batán de Salas en De Beroz commercieel verkocht.
Naast de merknaam Batán de Salas worden de premium wijnen verkocht onder de naam De Beroz. De wijngaarden van Batán de Salas brengen een aantal druivenrassen: Chardonnay en Gewürtztraminer voor de witte wijn en Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon en Moristel voor de rode.
Voor meer informatie over Bogeda Batán de Salas, klik hier.
Vinificatie van de Batán de Salas de Beroz Reserva de Familia
Dit is een fenomenale blend van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah. De druiven zijn uitsluitend afkomstig van de "viñedos secados" (de niet-beregende wijngaarden) van de familie Beroz, gelegen in de Salas Altas en Salas Bajas. Voor iedere druivensoort worden de percelen zorgvuldig geselecteerd: lage opbrengst (door het niet beregenen) maar hoge kwaliteit! De druiven worden in de nacht geoogst om zo de druiven koel in de winery te brengen en de frisheid te bewaren. Separate fermentatie gedurende 20 dagen bij een temperatuur van 25 tot 26 graden om zo de smaak, kleur en tannines te behouden. Rijping, gedurende 18 maanden, op Frans eiken van verschillende leveranciers om de mooiste samenstelling te bereiken voor deze prachtige Reserva. Vervolgens nog 18 maanden rijping op fles.
Kleur, geur en smaak van Batán de Salas de Beroz Reserva de Familia
Mooie donkerrode kleur met tonen van picota kers. Intense en complexe aroma's van rijp rood fruit, marmalade met gekruide tonen van witte peper, curry en rozemarijn. Toefjes van leder en bittere cacao. In de mond een verrassende frisheid; intens en uitnodigend. Zwart fruit, bittere cacao, ceder. Een vol glas met ronde tannines. Evenwichtig met structuur en lange afdronk.
Druivenras | Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah |
Oogstjaar | 2012 |
Productie | |
Alcoholpercentage | 14 % |
Kleur | Mooie donkerrode kleur met tonen van picota kers. |
Geur | Intense en complexe aroma's van rijp rood fruit, marmalade met gekruide tonen van witte peper, curry en rozemarijn. Toefjes van leder en bittere cacao. |
Smaak | In de mond frisheid met een serieuze toon; rood fruit met zwarte peper en wat nootmuskaat. Evenwichtig met structuur en lange afdronk. |
Serveren bij | Rood vlees; gebraden vlees, wild en gevogelte. Ook bij stevige gerijpte kazen. |
Serveertemperatuur | 16-18° C |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Batán de Salas |
Land | Spanje |
Regio | Somontano |
Appellatie | D.O. Somontano |
Biologisch gecertificeerd | neen |
Inhoud | 75 cl. |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | doos |
Schroefdop | neen |