Om deze webshop te bezoeken dien je minimaal 18 jaar jaar te zijn. Ben je ouder dan 18?
Bodega Cuatro Rayas
Bodega Cuatro Rayas kent een lange historie. In 1935, vlak voor het losbarsten van de burgeroorlog, besloten wat wijnboeren in het afgelegen plekje La Seca, in de omgeving van Valladolid, samen te gaan werken. Sindsdien is er veel gebeurd: andere wijnboeren sloten zich aan en de naam van de bodega werd een aantal malen gewijzigd. Belangrijk was dat in 1971 César Pietro zich bij Cuatro Rayas aansloot en in 1975 Ángel Calleja, een van de leidende vinologen van Spanje, de technisch directeur en wijnmaker bij Cuatro Rayas wordt. De Bodega met het team Pietro en Calleja, twee grootheden in de Spaanse wijncultuur, krijgt een fraaie toekomst!
Cuatro Rayas heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerde Bodega die haar wijnen over de hele wereld verkoopt. En men blijft investeren in de modernste technieken, zoals het ´s nachts machinaal plukken van de druiven. Dit bevordert het behoud van aroma´s en de kwaliteit van de druif. De bodega blijft trouw aan haar principes: wijn maken van goede kwaliteit met een goede prijs-kwaliteit verhouding en blijven zoeken naar vernieuwing.
In 2019 wordt de huidige naam aangenomen: Bodega Cuatro Rayas. Het huis maakt thans een scala van wijnen: van frisse Verdejo's tot serieuze Ribera del Duero's en Rioja's. En men werkt veel biologisch en vegan! Voor de range "Cuatro Vendimias" wordt de selectie gemaakt door de beroemde vinoloog en wijnmaker Ángel Callega, een gereputeerde wijnmaker die inmiddels meer dan 45 jaar bij dit domein betrokken is! Voor meer informatie over Bodega Cuatro Rayas klik hier.
Vinificatie van de Cuarenta Vendimias Sauvignon Blanc
De Sauvignon Blanc druif is in deze regio in de 70er jaren aangeplant. Anders dan de Sauvignon Blanc uit de Loire, en die uit Nieuw Zeeland, geeft deze wijn in de neus en smaak meer tonen van grapefruit en passievrucht. Het glas ruikt en proeft beschaafder. Cuatro Rayas plantte rond 1990 4 hectaren met deze druif. De beste druiven, handgeplukt, worden voor de Cuarenta Vendimias gebruikt om er jaarlijks circa 5.000 flessen top Sauvignon Blanc wijn mee te produceren. De wijn is biologisch en draagt het Vegan label van de EU!De maceratie en de fermentatie geschiedt in inox vaten op 15°.
Kleur, geur en smaak van de Cuarenta Vendimias Sauvignon Blanc
Bleek gele kleur in het glas. Mooie fruitige en aromatische neus. Citrusvruchten, lichte bloemen, vleugje mint. In de mond een mooie structuur, een vol glas. Fris en fruitig. Perzik, citrus en zure aardbei en licht floraal maar ook met mineraliteit. Uitgebalanceerde aciditeit. Mooie lange afdronk.
Bij Vivino een score van 4.1 sterren voor de jaren 2017 en 2019! De jaargang 2021 oogstte een Silver Medal bij de London Wine Competition 2020 en bij het Concourse Mondial du Sauvignon. 5 sterren van Wine-searcher.
Druivenras | Sauvignon Blanc |
Oogstjaar | 2022 |
Productie | 5.000 flessen |
Alcoholpercentage | 13 % |
Kleur | Bleek gele kleur in het glas. |
Geur | Mooie fruitige en aromatische neus. Citrusvruchten, lichte bloemen, vleugje mint. |
Smaak | In de mond een mooie structuur, een vol glas. Fris en fruitig. Perzik, citrus en zure aardbeien licht floraal maar ook met mineraliteit. Uitgebalanceerde aciditeit. Mooie lange afdronk.is en levendig, mooie balans. Perzik, grapefruit en zure aardbei. |
Serveren bij | Lunch, borrel; vis, schelpdieren. Op terras! |
Serveertemperatuur | 6-8° C |
Wijnsoort | wit |
Wijnhuis | Bodega Cuatro Rayas |
Land | Spanje |
Regio | Rueda |
Appellatie | D.O. Rueda |
Biologisch gecertificeerd | ja en vegan |
Inhoud | 75 cl. |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | doos |
Schroefdop | neen |