Om deze webshop te bezoeken dien je minimaal 18 jaar jaar te zijn. Ben je ouder dan 18?
Pupitre Brut Imperial Reserva van Cellers de l'Arboç
In 1919 besloot een klein groepje wijnboeren een samenwerking aan te gaan; zo ontstond Cellers de l'Arboç in het kleine dorpje l'Arboç midden in de Penedès. In die tijd was Cellers de l'Arboç de eerste wijnmaker die het proces van gisting op lage temperatuur toepaste. Deze techniek maakt het mogelijk om de fruitigheid en de frisheid en de Mediterrane aroma's van wijn en Cava te behouden. Tegenwoordig is Cellers de l'Arboç een grote coöperatie waarbij circa 400 locale wijnboeren zijn aangesloten. Sinds 2006 ligt de focus geheel op de productie van wijnen en Cava van hoge kwaliteit die onder eigen merk worden aangeboden. Het Spaanse woord "pupitre" verwijst naar het houten rek waarin de flessen Cava (in schuine stand met de hals naar beneden) rusten om steeds weer een kwartslag gedraaid te worden.
De vinificatie van Pupitre Brut Imperial Reserva
Pupitre Brut Imperial Reserva is een blend van Xarel-lo (40%), Macabeo (30%), Parellada (20%) en Chardonnay (10%), allemaal bekende druivensoorten die met name in de Penedès worden gebruikt. Deze blend resulteert in een elegante en fruitige cava voort. Onmiddellijk na de oogst worden de druiven geperst. Pupitre Brut Imperial wordt gemaakt volgens de "methode traditionelle", zoals die in de Champagne wordt toegepast. Gisting op fles gedurende 18 maanden. In de regel wordt op bestelling gedegorgeerd (= het verwijderen van het bezinksel uit de hals van de fles) zodat er kraakverse Cava geleverd kan worden.Restsuiker van slechts 2.8 tot 4 g/l.
Kleur, geur en smaak van Pupitre Brut Imperial Reserva
Deze Cava heeft een parelmoeren groengele kleur. Kruidige geurstart, grassig zelfs, met aroma's van witte abrikozen, limoncello, citroengras, bergamot en golden delicious, in de greep vooral van Xarel.lo. Qua smaakarchitectuur eerst lekker hazelnoterig en met witte perzik, daarna impressies van versgebakken stokbrood, maar vooral de zeste van citroen, pompelmoes en tevens groene appel. Opnieuw eindigend in het patisserie/briocherek, lichtjes mineraal. Dit is smaakfrivool, speels maar buitengewoon lekker. Fijne pareling.
Druivenras | Blend Macabeu/Parellada/Xarel-lo/Chardonnay |
Oogstjaar | non vintage |
Productie | circa 25.000 fles |
Alcoholpercentage | 11,5 % |
Kleur | parelmoeren groengele kleur |
Geur | Kruidige geurstart, grassig zelfs, met aroma's van witte abrikozen, limoncello, citroengras, bergamot en golden delicious |
Smaak | eerst lekker hazelnoterig en met witte perzik, daarna impressies van versgebakken stokbrood, maar vooral de zeste van citroen, pompelmoes en tevens groene appel. Opnieuw eindigend in het patisserie/briocherek, lichtjes mineraal |
Serveren bij | Aperitief. Bij oesters, sushi, salades, zalmcarpaccio, geitenkaas, vis. Terras! |
Serveertemperatuur | 6-8° C |
Wijnsoort | mousserende wijn |
Wijnhuis | Cellers de l'Arboç |
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Appellatie | D.O. Cava |
Biologisch gecertificeerd | neen |
Inhoud | 75 cl. |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | doos |
Schroefdop | neen |