Om deze webshop te bezoeken dien je minimaal 18 jaar jaar te zijn. Ben je ouder dan 18?
Pupitre Brut Rosé van Cellers de l'Arboç
In 1919 besloot een klein groepje wijnboeren een samenwerking aan te gaan: Cellers de l'Arboç in het kleine dorpje l'Arboç midden in de Penedès. In die tijd was Cellers de l'Arboç de eerste wijnmaker die het proces van gisting op lage temperatuur toepaste. Deze techniek maakt het mogelijk om de fruitigheid en de frisheid en de Mediterrane aroma's van wijn en Cava te behouden. Tegenwoordig is Cellers de l'Arboç een grote coöperatie waarbij circa 400 locale wijnboeren zijn aangesloten. Sinds 2006 ligt de focus geheel op de productie van wijnen en Cava van hoge kwaliteit die onder eigen merk worden aangeboden. Het Spaanse woord "pupitre" verwijst naar het houten rek waarin de flessen Cava (in schuine stand met de hals naar beneden) rusten om steeds weer een kwartslag gedraaid te worden.
De vinificatie van Pupitre Brut Rosé
Pupitre Rosé is een 100% Trepat Cava. De Trepat druif staat bekend brengt elegante en fruitige wijnen voort, zonder zoetigheid. Onmiddellijk na de oogst worden de druiven geperst. Pupitre Brut Rosé wordt gemaakt volgens de "methode traditionelle", zoals die in de Champagne wordt toegepast. Gisting op fles gedurende tenminste 12 maanden. In de regel wordt op bestelling gedegorgeerd (= het verwijderen van het bezinksel uit de hals van de fles) zodat er kraakverse Cava geleverd kan worden.
Kleur, geur en smaak van Pupitre Brut Rosé
Deze Cava heeft een aantrekkelijke kleur van bleek kersenroze met levendige violette reflecties. Pupitre Rosé geeft overtuigende en aanhoudende fijne parels die een mooie kroon in het glas vormen. Het aroma is fris met vleugjes van rood fruit. Pupitre Brut Rosé geeft een frisse smaak met duidelijke tonen van rijp rood fruit, maar zonder enige hint van zoetigheid. De afdronk is evenwichtig, fris en levendig.
Druivenras | 100% Trepat |
Oogstjaar | non vintage |
Productie | circa 25.000 fles |
Alcoholpercentage | 11,5 % |
Kleur | Bleek kersenroze met levendige violette reflecties |
Geur | Het aroma is fris met vleugjes van rood fruit. |
Smaak | Frisse smaak met duidelijke tonen van rijp rood fruit, maar zonder enige hint van zoetigheid. De afdronk is evenwichtig, fris en levendig. |
Serveren bij | Aperitief. Bij oesters, sushi, salades, vis. |
Serveertemperatuur | 6-8° C |
Wijnsoort | cava rosado |
Wijnhuis | Cellers de l'Arboç |
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Appellatie | D.O. Cava |
Biologisch gecertificeerd | neen |
Inhoud | 75 cl. |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | doos |
Schroefdop | neen |