Om deze webshop te bezoeken dien je minimaal 18 jaar jaar te zijn. Ben je ouder dan 18?
Pupitre White Label van Cellers de l'Arboç
In 1919 besloot een klein groepje wijnboeren een samenwerking aan te gaan; zo ontstond Cellers de l'Arboç in het kleine dorpje l'Arboç midden in de Penedès. In die tijd was Cellers de l'Arboç de eerste wijnmaker die het proces van gisting op lage temperatuur toepaste. Deze techniek maakt het mogelijk om de fruitigheid en de frisheid en de Mediterrane aroma's van wijn en Cava te behouden. Tegenwoordig is Cellers de l'Arboç een grote coöperatie waarbij circa 400 locale wijnboeren zijn aangesloten. Sinds 2006 ligt de focus geheel op de productie van wijnen en Cava van hoge kwaliteit die onder eigen merk worden aangeboden. Het Spaanse woord "pupitre" verwijst naar het houten rek waarin de flessen Cava (in schuine stand met de hals naar beneden) rusten om steeds weer een kwartslag gedraaid te worden.
De vinificatie van Pupitre White Label
Pupitre White Label is een blend van Xarel-lo (40%), Macabeo (40%) en Parellada (20%), allemaal bekende druivensoorten die met name in de Penedès worden gebruikt. De Macabeo brengt elegante en fruitige wijnen voort. Onmiddellijk na de oogst worden de druiven geperst. Pupitre White Label wordt gemaakt volgens de "methode traditionelle", zoals die in de Champagne wordt toegepast. Gisting op fles gedurende 9 maanden. In de regel wordt op bestelling gedegorgeerd (= het verwijderen van het bezinksel uit de hals van de fles) zodat er kraakverse Cava geleverd kan worden.
Kleur, geur en smaak van Pupitre White Label
Deze Cava heeft een goudgele kleur. Pupitre White Label heeft een stuivend fris aroma van groene appel en citrus. Dezelfde frisheid uit zich, mede door de fijne pareling, in de smaak. De afdronk is eerder zacht en geeft een rijpere impressie.
Druivenras | Blend Macabeu/Parellada/Xarel-lo |
Oogstjaar | non vintage |
Productie | circa 25.000 fles |
Alcoholpercentage | 11,5 % |
Kleur | Goudgeel met fijne parels |
Geur | Stuivend fris met aroma van groene appels en citrus |
Smaak | De frisheid van het aroma uit zich, mede door de fijne pareling, in de smaak. De afdronk is eerder zacht en geeft een rijpere impressie. |
Serveren bij | Aperitief. Bij oesters, sushi, salades, zalmcarpaccio, geitenkaas, vis. Terras! |
Serveertemperatuur | 6-8° C |
Wijnsoort | mousserende wijn |
Wijnhuis | Cellers de l'Arboç |
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Appellatie | D.O. Cava |
Biologisch gecertificeerd | neen |
Inhoud | 75 cl. |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | doos |
Schroefdop | neen |