Om deze webshop te bezoeken dien je minimaal 18 jaar jaar te zijn. Ben je ouder dan 18?
Het verhaal van Caves Esmel
In het hart van de Penedès, in Sant Sadurní d’Anoia, kan je na enig zoeken Caves Esmel vinden. Een klein familiebedrijf waar Joan Esmel in 1964 begon met het maken van wijn en cava. Wie naar binnen stapt voelt meteen de traditie en het vakmanschap van deze wijnmakers. Op dit moment is Joan Esmel nog steeds actief in het bedrijf maar de touwtjes zijn nu in handen van zijn zoon David Esmel en kleindochter Laia. Drie generaties Esmel bewaren en bewaken de traditie van het klassieke wijn maken.
Wat de cava betreft: die wordt uiteraard gemaakt volgens de ”método tradicional”, maar meer “tradicional” dan bij Caves Esmel kan het bijna niet. Alle flessen worden dagelijks met de hand gedraaid en iedere fles wordt persoonlijk door een lid van de familie vóór het labelen nog eens gecheckt bij kaarslicht (het beste licht om die check te doen). De kleine productie van 2000 flessen per jaar maakt dat deze rosé cava bijzonder is. Deze Esmel Rosat Reserva is een juweeltje van de Penedès.
De regio Penedès wordt algemeen erkend als het thuis van de meest moderne en innovatieve wijnmakers. De bodem is in belangrijke mate kalkhoudend.
Vinificatie van de Rosat Reserva Extra Brut
Deze cava is gemaakt volgens de voor de Champagne zo kenmerkende méthode traditionelle (in het Spaans: método tradicional). De wijn wordt vergist op 16 – 18 ºC in rvs-tanks. De wijn ondergaat een tweede gisting op een constante temperatuur van 10 ºC voor een periode van tenminste 24 maanden tot “dégorgement” (dat is het moment waarop het gistbezinksel uit de hals van de fles wordt gehaald).
Kleur, geur en smaak van de Rosat Reserva Extra Brut
De Rosat Reserva is prachtig zalmroze en biedt een tintelfrisse neus met hints van rode vruchten. De smaak van deze Esmel Rosat Reserva is fris maar toch expressief, bosvruchten maar zonder enig spoor van zoetigheid; mooie frisse afdronk die lang blijft; elegant met mooie lichte bubbels.
Druivenras | 50% Trepat en 50% Garnacha Negre |
Oogstjaar | 2019 |
Productie | 2.000 flessen van 75 cl. |
Alcoholpercentage | 12% |
Kleur | warm roze |
Geur | Rode vruchten maar toch heel fris. |
Smaak | Fris en levendig, mooie balans. Perzik, grapefruit en zure aardbei. |
Serveren bij | Aperitief. Bij oesters, zeevruchten, ham, lichte kazen. Terras! |
Serveertemperatuur | 6-8° C |
Wijnsoort | Cava Rosado |
Wijnhuis | Caves Esmel |
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Appellatie | D.O.Penedès |
Biologisch gecertificeerd | Neen |
Inhoud | 75 cl. |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | neen |