Om deze webshop te bezoeken dien je minimaal 18 jaar jaar te zijn. Ben je ouder dan 18?
Het verhaal van Vega Real
Vega Real is een relatief klein boutique wijnhuis, opgericht in 1997 door de Barbadillo familie en te vinden in het hart van de Ribera del Duero, dicht bij Peñafiel.
De wijngaarden zijn te vinden naast een van de meanders van de Duero rivier en zijn omringd door honderd jaar oude zwarte populieren. Het productieproces is in hoge mate ambachtelijk en veel aandacht wordt gegeven aan de selectie van alleen de allerbeste druiven van de best gesitueerde wijngaarden. In totaal heeft Vega Real circa 80 hectare wijngaard.
Door dat zorgvuldige productieproces slaagt men erin om jaar na jaar dezelfde stabiele kwaliteit te leveren. Rode wijnen met een heel persoonlijke interpretatie van Ribera del Duero.
Vega Real's wijnmaker, Luis Cuadrado García, heeft meer dan 25 jaar ervaring en is een van de meest vooraanstaande wijnmakers in Spanje. Hij geeft al 16 jaar leiding aan Vega Real's oenology en management team.
Men is doende de naam "Vega Real" in te wisselen voor de naam Finca El Empecinado, maar het duurt nog wel een paar oogstjaren voordat de naamswisseling ook de Vega Real Vaccayos heeft bereikt en er nieuwe etiketten komen voor deze uitzonderlijke wijn. Die nieuwe naam heeft een diepere achtergrond! Vega Real is gevestigd in Castrillo de Duero, de geboorteplaats van Juan Martín Diez, bijgenaamd El Empecinado. Juan Martín Diez (1775 - 1825) was een Spaanse militaire leider en guerrillastrijder die vocht in de Napoleontische Oorlog. Na diverse heroïsche acties werd hem (en al zijn nakomelingen) op 8 oktober 1808 het privilege tot het voeren van de naam El Empecinado (De Onverschrokkene) verleend.
De vinificatie van Vega Real Vaccayos
Vega Real Vaccayos is een onvergetelijk mooie Reserva van 100% Tinta del Pais (ofwel Tempranillo) druiven. De druiven worden geoogst op specifieke percelen op een hoogte van 800 tot 900 meter boven de zeespiegel. Het betreft hier slechts 5 hectaren en de productie is dan ook klein: slechts 4.300 flessen. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 45 jaar. De oogst is manueel. Malolactische fermentatie bij een temperatuur van 24ºC. Rijping in vaten van Frans en Amerikaanse eiken gedurende 24 maanden.
Kleur, geur en smaak van Vaccayos
De kleur van deze wijn is intens kersenrood met een bakstenenrood randje in het glas. De neus is vol en aromatisch waar tonen van rood fruit moeiteloos en in harmonie samengaan met kruiden en rokerige houttonen van de lange rijping in eiken vaten. De smaak is fluweel, complex en in balans en geeft vervolg aan hetgeen de neus al heeft aangekondigd. Mooie langdurige, harmonieuze en warme afdronk.
Zeer hoge beoordeling van Vivino: 4.2 sterren.
Druivenras | Tempranillo |
Oogstjaar | 2017 |
Productie | 4.300 flessen |
Alcoholpercentage | 15 % |
Kleur | Intens kersenrood met een bakstenenrood randje in het glas. |
Geur | De neus is vol en aromatisch waar tonen van rood fruit moeiteloos en in harmonie samengaan met kruiden en rokerige houttonen van de lange rijping in eiken vaten. |
Smaak | De smaak is fluweel, complex en in balans en geeft vervolg aan hetgeen de neus al heeft aangekondigd. Mooie langdurige, harmonieuze en warme afdronk. |
Serveren bij | Rood vlees, gevogelte, en wild, stoofschotels, gegrild vlees, Iberische gerookte ham en rijpe krachtige kazen. |
Serveertemperatuur | 16-17° C |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Vega Real |
Land | Spanje |
Regio | Ribera del Duero |
Appellatie | D.O. Ribera del Duero |
Biologisch gecertificeerd | neen |
Inhoud | 75 cl. |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | doos |
Schroefdop | neen |