De geschiedenis van Raventós i Blanc gaat terug naar 1497, toen de familie begon met het maken van wijn. Pepe Raventós is de 21ste generatie Raventós en zijn passie ligt bij Can Sumoi en bij het maken van biologische wijnen. De wijngaarden van Can Sumoi zijn beplant met lokale druivenrassen zoals Parellada, Xarel-lo, Macabeo en Sumoll.
De wijngaarden op 600 meter hoogte vormen het hoogste geïintegreerde wijngoed in Penedès. De samenstelling van de bodem wijkt op deze hoogte vrij veel af van die van de wat lager gelegen gebieden. Hier is sprake van een gebied dat in het krijt-tijdperk (zo'n 110 tot 113 miljoen jaar geleden) onder zee lag en de grond is dan ook rijk aan maritieme fossielen.
De doelstellingen van Can Sumoi zijn relatief simpel: het regeneren van verlaten wijngaarden, het herintroduceren van lokale druivenrassen, het produceren van natuurlijke biologische wijnen met zo min mogelijk interventie. Biodiversiteit, duurzaamheid en respect voor de omgeving staan hoog in het vaandel.
De streek Penedès ligt iets ten zuiden Barcelona, deels in de provincie Barcelona en deels in de provincie Tarragona. Klik hier voor meer informatie over Penedès.